Platbodem Forum

Volledige versie: Vreemde bewerking
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Beste mensen hier,

Ik ben lekker bezig met de nare plekjes van mijn (voor mij) nieuwe scheepje weg te werken. Ik zag dat de verf op de kajuik los liet. Ik pak een krabber en kwam wat mafs tegen. Een soort lichtgrijs goedje, dat op de kajuit lijkt te zijn gegoten. ik kon het met de krabber een stukje weghalen, maar ik heb niet te veel weg gehaald in ieder geval. Toen heb ik het helemaal gladgeschuurd en er een met een kwast wat menie op gedaan. Wanneer de kajuit zijn beurtje krijgt verf ik hier netjes met primer en de juiste kleur overheen.

Maar, wat is het? Waar moet ik rekening mee houden als ik het weer zie. Wat voor typische gebreken krijgen doorgaans een reparatie als dit? Het gaat om het licht grijze oppervlak om het uitstulpsel heen, niet op het gele er op.
Lijkt op polyesterplamuur. Jeweetwel, uit zo'n klein blikje waar je een beetje rode accelerator uit een tubetje aan moet toevoegen.
Blijft vrij zacht en geeft dikwijls hechtingsproblemen met gewone verf.
Wim.
Cool, dank je wel. Ik denk dat dat het geweest moet zijn. Is mijn behandeling er van verder prima of moet ik de volgende keer iets anders doen en het laagje menie er weer vanaf schuren? Wat zou het langste goed gaan zonder het allemaal helemaal weg te krabben en de reparatie ongedaan te maken?