Platbodem Forum

Volledige versie: (Niet) bediening bruggen en sluizen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Provincie Groningen kun je ook wel vergeten.
[quote]
[i]De provincie Groningen past vanwege de coronacrisis de bediening van bruggen en sluizen in onze provincie tot minimaal 28 april aan. Vanaf aanstaande donderdag worden bruggen en sluizen beperkt of niet meer bediend.
Recreatievaarders moeten op een groot aantal vaarwegen zich drie dagen van te voren aanmelden. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 uur en 12.00 uur aanmelden op telefoonnummer 06-11741667. In weekenden kan de recreatievaart geen gebruik maken van brug- en sluisbediening.
Dit zijn strengere richtlijnen dan eerder aangegeven. Eerder gaf de provincie aan om de bruggen en sluizen te bedienen volgens de winterbediening.
Sluizen en vaarwegen
Sluizen die niet meer bediend worden zijn: Blauwe Diepsluis bij het Oldambtmeer, Slochtersluis, Jan Bronssluis, Groevesluizen Noord- en Zuidzijde bij Appingedam langs het Eemskanaal en Robbengatsluis bij Lauwersoog.
De beperking van de brug- en sluisbediening geldt voor de volgende vaarwegen: Rensel, Winschoterdiep, AG Wildervanckkanaal, Oude Eemskanaal, Aduarderdiep, Noordwillemskanaal, Reitdiep Zuidzijde vanaf Plataanbrug tot en met de Dorkwerdersluis en Reitdiep Noordzijde vanaf de Platvoetbrug tot Reitdiepbrug.

Huitema Zeeschouw 9m
Half april ben ik zonder problemen van Aalsmeer naar Harderwijk gevaren via de Kostverlorenroute, het IJ, Oranjes luizen en de Randmeren. Wel met liggende mast maar bijv. de Zijlstraatbrug in Amsterdam werd na een telefoontje gewoon bediend. Idem alle sluizen.
Ik heb vorige week maandag bediening aangevraagd voor het Winschoterdiep vanaf Waterhuizerbrug tot Oosterhaven. Via PM-kanaal (RWS) en IJsselmeer naar Hoogeveense Vaart. Vorige week woensdag bediening aangevraagd voor brug en sluizen vanaf Rogat. Met een beetje goed plannen goed te doen!

Groet, Jack.