Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam/Email:
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 882
» Meest recente lid: Jane
» Aantal topics: 1.425
» Aantal berichten: 13.045

Volledige statistieken

Meest recente topics
Inkomende marifoonbericht...
Forum: Electronica
Laatste bericht door Calidris
Gisteren, 19:06
» Reacties: 3
» Weergaven: 47
Verkeerd onderhoud
Forum: Houtwerk
Laatste bericht door Pylk
Gisteren, 18:19
» Reacties: 4
» Weergaven: 1.229
hydrofoor systeem
Forum: Overige onderhoudsvragen
Laatste bericht door Dominique
10-04-2024, 11:40
» Reacties: 4
» Weergaven: 154
lijmen en kitten
Forum: Houtwerk
Laatste bericht door Calidris
02-04-2024, 9:35
» Reacties: 23
» Weergaven: 2.656
Roken indenor.
Forum: Motoren
Laatste bericht door zwart-wit
01-04-2024, 16:44
» Reacties: 28
» Weergaven: 991
Owatrol door vlakvet.
Forum: Staal
Laatste bericht door Calidris
28-03-2024, 17:30
» Reacties: 11
» Weergaven: 1.348
Reparatie eikenhouten roe...
Forum: Houtwerk
Laatste bericht door Klaas de Jong
28-03-2024, 9:30
» Reacties: 8
» Weergaven: 400
Kluiverboom bovenste bene...
Forum: Houtwerk
Laatste bericht door D'rAak
25-03-2024, 22:01
» Reacties: 9
» Weergaven: 344
Eerste keer droogvallen o...
Forum: Droogvalplekken
Laatste bericht door swblom
20-03-2024, 19:50
» Reacties: 7
» Weergaven: 5.460
Houten zwaard afwerken me...
Forum: Houtwerk
Laatste bericht door Wynsang
19-03-2024, 4:10
» Reacties: 10
» Weergaven: 833

 
  Werkzaamheden
Geplaatst door Fred - 25-01-2023, 10:22 - Forum: Mededelingen - Reacties (3)

Er zijn momenteel werkzaamheden aan het forum. Dit heeft te maken met de overname. Mochten er zaken niet goed zijn dan kun je dat hier melden. Wat ik al heb vastgesteld:
- certificaat van de site geeft foutmelding omdat deze niet de goede DNS naam heeft
- zeer recente post(s) (Calidris) is niet meegegaan

Groeten,
Fred

Dit onderdeel afdrukken

  Terugblik en een blik vooruit...
Geplaatst door Fred - 29-12-2022, 13:30 - Forum: Mededelingen - Reacties (7)

Hoi gewaardeerde leden van het forum.

Na ruim 10 jaar geleden dit forum te hebben opgezet en in de lucht heb gehouden, is het tijd om het stokje over te dragen. Dit omdat mijn betrokkenheid bij het zeilen en platbodems al een poosje geleden is en ik ook geen plannen heb om dit weer op te gaan pakken.  Dus gezocht naar een partij die dat van mij over wilde nemen. Vanaf het begin had ik al de wens dat belangengroeperingen meer betrokken zouden worden bij het forum. Nu heeft de Schipperskring VSRP zich bereid verklaard dit forum voort te zetten. Ik denk dat dat een goede zaak is en dat hiermee het forum in goede handen is.   (Om misverstanden te voorkomen: de overdracht is op dit moment in uitvoering en ik blijf mijn rol vervullen tot deze is afgerond)

Er was sprake van een langzame groei in de beginjaren van het forum. Geen naamsbekendheid, een doelgroep die minder vocaal is dan de doelgroep op het Zeilersforum. Dat heeft ook voordelen, er is sprake van een gemoedelijk en rustig forum waar mensen elkaar proberen te helpen. Af en toe wordt er een wat scherper geformuleerde reactie gepost maar overal is de sfeer gemoedelijk en behulpzaam, beter passend bij het 'platbodem / rondbodem gevoel' .

We hebben in het begin nog wel eens last gehad van onbetrouwbare hostingpartijen. Ik denk dat we inmiddels op de derde hostingpartij zitten en deze lijkt het vrij aardig te doen. Geen superprestaties maar een redelijke hoge mate van beschikbaarheid tegen een zeer acceptabel tarief. Voor een forum als dit prima en ook goed voor onze financier van het geheel.

Op het forum werd ik bijgestaan door Ursus, later door Ningpo69 en nu door Eddy K. En met twee man kun je het ook prima af hier, vaak is het technisch geneuzel wat de aandacht vergt en niet zozeer moderatie.  Heel veel van die zaken zijn geautomatiseerd door oplossingen die kijken naar herkomst van nieuwe aanmeldingen en of deze al bekend zijn vanwege misbruik.

Het aantal gebruikers dat ooit eens een post heeft geplaatst is rond de 300, het aantal dat 10 of meer posts heeft geplaatst zijn minder dan 100 terwijl ik dit schreef, en leden die dit jaar nog hebben ingelogd zijn er zo'n 200. Afgelopen jaar zijn er zo'n 57000 unieke bezoekers geweest op de site.

De relatie met Marianne (nickles, verwijderd van het forum) en het bezit van een platbodem (Zeeschouw Bolster) zijn voor mij in 2015 geëindigd. Ik had nog grote plannen om de rest van de Duitse Waddeneilanden ook te bezoeken maar daar is het niet meer van gekomen. Ik ben tot en met Langeoog gekomen. Voor mij was het wel prima, klussen is niet mijn ding en dat was iets wat ik naar mijn gevoel veel te veel moest doen. Dus na 14 jaar zeilen en klussen was het voor mij wel genoeg en tijd voor andere dingen.  Deze reizen en belevenissen waren terug te lezen op de site van zeeschouw Bolster maar ook die site is met de relatie ten onder gegaan ondanks pogingen deze over te dragen. Op dit moment heb ik geen info over hoe en wat er met Bolster is gebeurd .

Rest mij iedereen te bedanken voor de participatie op het forum.  Ik wens jullie het allerbeste en misschien komen we elkaar later nog eens tegen.  En de schipperskring VSRP crew succes met het forum. En alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar !!


met vriendelijke groet,

Fred Bulthuis

Dit onderdeel afdrukken

  Een aantal updates
Geplaatst door Fred - 21-11-2022, 21:29 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

Hoi,

1. Als voorbereiding op de overdracht van het forum zijn er admins van de VSRP bijgekomen. Deze zullen in de toekomst van zich laten horen, maar tot die tijd blijf ik nog gewoon de admin samen met Eddy. 
2. Er is een nieuwe versie van de software geïnstalleerd.  Versie 1.8.32 waarin een aantal belangrijke veiligheidsupdates zitten.

Groeten,
Fred

Dit onderdeel afdrukken

  Forum update
Geplaatst door Fred - 07-11-2022, 19:04 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

Vandaag is er een update op de forumsoftware geïnstalleerd.

Changelog is te vinden op https://github.com/mybb/mybb/issues?q=is...e%3A1.8.31 . De versie van het forum wordt alleen nog voorzien van updates voor fouten en lekken. We wachten op de volgende versie ....

Dit onderdeel afdrukken

  Korte storing forum 26-10-22
Geplaatst door Fred - 26-10-2022, 13:21 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

Vandaag is door een storing bij de hostingpartij het forum een half uur niet bereikbaar geweest. Dit begon rond 13:50 en is zojuist opgelost. Zo te zien (wat ik er van kan zien) zijn er geen gegevens verloren geraakt.

Dit onderdeel afdrukken

  Aanvaring veerboot Tiger met watertaxi
Geplaatst door Eddy K - 21-10-2022, 7:42 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

https://www.nu.nl/binnenland/6231257/aan...water.html

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/11...-vermisten

Dit onderdeel afdrukken

  Forum software update
Geplaatst door Fred - 09-04-2022, 9:33 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

Hoi,

Geen impact op functionaliteit, wel op veiligheid: myBB 1.8.30. Deze update heb ik zojuist doorgevoerd.

Dit onderdeel afdrukken

  Samenwerking / Overname forum VSRP/SKVR
Geplaatst door Fred - 03-04-2022, 9:24 - Forum: Mededelingen - Reacties (7)

Al een tijdje was ik op zoek naar een geschikte partij om het voortbestaan van dit forum te borgen. Een geschikte kandidaat voor deze samenwerking / overname is de VSRP/SKRV, aangezien die goed aansluiten bij het forum. We zijn dan ook in gesprek en hebben de intentie uitgesproken om het forum over te dragen aan deze vereniging. Voor de mensen hier zal dit niet tot een verandering leiden, het forum blijft vrij toegankelijk voor iedereen. Over rolverdeling is verder nog niet gesproken anders dan dat alles blijft zoals het was, ik verwacht echter dat er in de toekomst een uitbreiding van het team zal komen, al was het maar omdat ik me geleidelijk wat meer op de achtergrond zal houden.
De komende tijd gaan we met elkaar kijken hoe we de leden van de VSRP/SKVR in het forum kunnen integreren en worden er verdere afspraken gemaakt. Ook zal er een extra logo verschijnen.

Dit wordt vervolgd. Met dank aan Klaas de Jong voor het fungeren als intermediair, hij heeft uiteindelijk dit proces aan het rollen gebracht.

Groeten,
Fred

Dit onderdeel afdrukken

  Nieuwe versie Tapatalk
Geplaatst door Fred - 06-02-2022, 18:21 - Forum: Mededelingen - Geen reacties

Vandaag kwam ik er achter dat er een nieuwe versie voor Tapatalk is . Deze staat nu online. Ik hoop voortaan wel notificaties te ontvangen over updates, dat was tot op heden niet het geval.

Dit onderdeel afdrukken

  PM / Prive berichten
Geplaatst door Fred - 26-12-2021, 10:54 - Forum: Mededelingen - Reacties (1)

Bij de vorige of een vorige update van het forum lijkt de PM / Privé berichten functionaliteit te zijn omgevallen. Dit werd veroorzaakt door een corrupt programma bestand. Dit is inmiddels gerepareerd. Op dit moment ben ik de rest van de bestanden ook even aan het controleren (kan gelukkig geautomatiseerd)

Groeten,
Fred

Dit onderdeel afdrukken