Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dubbele bodem
#1
Hallo, nog steeds met het scheepje bezig. Een ding vind ik lastig te beoordelen. Paar jaar geleden is er een nieuw vlak onder gekomen. Een dubbele bodem. Er is een kieltje van ongeveer 25 a 20 cm omder gezet. Dat is opzich mooi natuurlijk, maar wat doet het qua onderhoud? Als het gaat lekken zal het aan de binnenkant moeilijk op te sporen zijn. Schip komt alleen wat lager te liggen. Conserveren aan de binnenzijde? Wat doet rot in een gesloten ruimte.. ?? Allemaal gedachtenspinsels die me op dat vlak bezig houden. . Tips?
Antwoord
#2
1 - Een dubbele bodem is een ruimte tussen het vlak en de tanktop. Meestal in gebruik als opslagtank voor brandstof of ballastwater.
2 - Nieuw vlak over het oude heen is géén dubbele bodem, maar een dubbeling of dubbelplaat.

Het grote nadeel van dubbelingen is dat er van binnenuit vocht en zuurstof bij kan komen met mogelijk sterke corrosie als gevolg. Er zijn bedrijven die het slechte stuk er uit kunnen slijpen en een nieuw stuk er in en dar vrijwel onzichtbaar.

Voor schepen met een CVO:
https://www.scheepvaartcertificering.nl/...bbelplaten
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#3
Ze hebben spanten onder het vlak gelast in een kleine v vorm om de zeewaardigheid wat te vergroten. Zit nu dus ruimte van 15 a 20 cm tussen het originele vlak en het nieuwe vlak.
Antwoord
#4
Dank voor de link..was ik al een tijd naar opzoek. Ben zelf apk keurmeester en deze eisen en manier van denken komen overeen en kan daarmee goed uit de voeten. Dank!
Antwoord
#5
Paar afsluitbare kijkgaten inbouwen en alle hoeken en kieren inspuiten met lijnolie? met een compressor en zo'n spuit met potje en flexibele slang is dat goed te doen.
Antwoord
#6
(31-07-2022, 14:11)Sanibroyeur schreef: Ze hebben spanten onder het vlak gelast in een kleine v vorm om de zeewaardigheid wat te vergroten. Zit nu dus ruimte van 15 a 20 cm tussen het originele vlak en het nieuwe vlak.

Oke, dat is dan dus inderdaad een dubbele bodem. Zolang je de roestvorming daarin de de baas blijft is het prima.
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)