Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terugblik en een blik vooruit...
#1
Hoi gewaardeerde leden van het forum.

Na ruim 10 jaar geleden dit forum te hebben opgezet en in de lucht heb gehouden, is het tijd om het stokje over te dragen. Dit omdat mijn betrokkenheid bij het zeilen en platbodems al een poosje geleden is en ik ook geen plannen heb om dit weer op te gaan pakken.  Dus gezocht naar een partij die dat van mij over wilde nemen. Vanaf het begin had ik al de wens dat belangengroeperingen meer betrokken zouden worden bij het forum. Nu heeft de Schipperskring VSRP zich bereid verklaard dit forum voort te zetten. Ik denk dat dat een goede zaak is en dat hiermee het forum in goede handen is.   (Om misverstanden te voorkomen: de overdracht is op dit moment in uitvoering en ik blijf mijn rol vervullen tot deze is afgerond)

Er was sprake van een langzame groei in de beginjaren van het forum. Geen naamsbekendheid, een doelgroep die minder vocaal is dan de doelgroep op het Zeilersforum. Dat heeft ook voordelen, er is sprake van een gemoedelijk en rustig forum waar mensen elkaar proberen te helpen. Af en toe wordt er een wat scherper geformuleerde reactie gepost maar overal is de sfeer gemoedelijk en behulpzaam, beter passend bij het 'platbodem / rondbodem gevoel' .

We hebben in het begin nog wel eens last gehad van onbetrouwbare hostingpartijen. Ik denk dat we inmiddels op de derde hostingpartij zitten en deze lijkt het vrij aardig te doen. Geen superprestaties maar een redelijke hoge mate van beschikbaarheid tegen een zeer acceptabel tarief. Voor een forum als dit prima en ook goed voor onze financier van het geheel.

Op het forum werd ik bijgestaan door Ursus, later door Ningpo69 en nu door Eddy K. En met twee man kun je het ook prima af hier, vaak is het technisch geneuzel wat de aandacht vergt en niet zozeer moderatie.  Heel veel van die zaken zijn geautomatiseerd door oplossingen die kijken naar herkomst van nieuwe aanmeldingen en of deze al bekend zijn vanwege misbruik.

Het aantal gebruikers dat ooit eens een post heeft geplaatst is rond de 300, het aantal dat 10 of meer posts heeft geplaatst zijn minder dan 100 terwijl ik dit schreef, en leden die dit jaar nog hebben ingelogd zijn er zo'n 200. Afgelopen jaar zijn er zo'n 57000 unieke bezoekers geweest op de site.

De relatie met Marianne (nickles, verwijderd van het forum) en het bezit van een platbodem (Zeeschouw Bolster) zijn voor mij in 2015 geëindigd. Ik had nog grote plannen om de rest van de Duitse Waddeneilanden ook te bezoeken maar daar is het niet meer van gekomen. Ik ben tot en met Langeoog gekomen. Voor mij was het wel prima, klussen is niet mijn ding en dat was iets wat ik naar mijn gevoel veel te veel moest doen. Dus na 14 jaar zeilen en klussen was het voor mij wel genoeg en tijd voor andere dingen.  Deze reizen en belevenissen waren terug te lezen op de site van zeeschouw Bolster maar ook die site is met de relatie ten onder gegaan ondanks pogingen deze over te dragen. Op dit moment heb ik geen info over hoe en wat er met Bolster is gebeurd .

Rest mij iedereen te bedanken voor de participatie op het forum.  Ik wens jullie het allerbeste en misschien komen we elkaar later nog eens tegen.  En de schipperskring VSRP crew succes met het forum. En alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar !!


met vriendelijke groet,

Fred Bulthuis
Antwoord
#2
Beste Fred,

Hartelijk dank voor jouw initiatief en inspanning om een gemoedelijk forum op te zetten over onze gemeenschappelijke hobby. Je bent daar, ondanks de moeiten in jouw persoonlijk leven, ruimschoots in geslaagd. Fijn dat je ook zo concentieus zorg gedragen hebt voor de continuïteit van de kennis- en plezieroverdracht door het forum onder te brengen bij de VSRP.
Het ga je goed en nogmaals bedankt.

Homme

De tweede grondwet naast goed zeemanschap is:
"Memme's wetterwille is silerswet!"


Zeeschouw Jedysa
Antwoord
#3
Ik sluit mij daar volledig bij aan.
Dank je, Fred
Wim.
Genoeg is meer dan veel
Antwoord
#4
Dank Fred!
Antwoord
#5
Dank je wel Fred voor het opzetten van zo’n mooie en gemoedelijk forum.
Ik en mijn collega’s van de VSRP zullen ons inzetten om dit voort te zetten.
9m Huitema Aphrodite
Antwoord
#6
Hoi Fred, ook van mijn kant veel dank voor het mooie werk dat je tot stand hebt gebracht en gaande hebt gehouden!!
In zwaar weer en (veel) tegenwind ervarende in je privéleven, begrijp ik.
Je hebt veel plat-/rondbodemschippers een grote dienst bewezen!
Het ga je goed en behouden vaart in je verdere leven!

Altijd welkom aan boord van de Wieke Mare,
Klaas
Antwoord
#7
Beste Fred,
Mijn dank voor al je goede zorgen en tomeloze inzet!
Mocht je de HL38 zien liggen ben je altijd welkom aan boord. Het ga je goed!!
Groetjes en een fijne jaarwisseling gewenst,
Robert
Antwoord
#8
Dank u wel voor de sympathieke woorden. Ik deed het met plezier en de persoonlijke situatie is inmiddels al weer veel prettiger Smile
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)