Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accu'
#1
Hallo,

Qua accu's kan ik redelijk goed aan semi tractie accu's komen. Ze zijn afgekeurd als startaccu omdat ze de startcapaciteit die ze moeten hebben niet meer kunnen leveren. 
Heb er nu weer een van 90Ah 
Hoe kan ik nagaan wat ie qua Ah nog kan leveren?
Antwoord
#2
Doormeten, zijn wel speciale tools voor, of bv 4.5 uur lang 10A uit trekken. Dan moet ie daarna (na even rusten) ongeveer op zde helft van zijn spanning staan. (12.0V oid)
Antwoord
#3
Je hebt daar inderdaad speciale meetapparatuur voor.
Die neptunus vorken zijn volslagen onzin.
Wij hebben ooit zelf een dergelijk toestel gebouwd om nauwkeurig accucapaciteiten te meten voor scheepvaart inspectie.

Maar een autolamp op een geladen accu en meten hoe lang die mee gaat helpt ook voor indicatie.
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#4
Op het werk wel een meetapparaat die de startcapaciteit kan meten. 90Ah maar startcapaciteit van 740A EN welke nu nog 468A heeft.. dus als startaccu afgekeurd.. maar wat zegt dat over de opslagcapaciteit?
Antwoord
#5
(16-12-2022, 20:20)zwart-wit schreef: Op het werk wel een meetapparaat die de startcapaciteit kan meten. 90Ah maar startcapaciteit van 740A EN welke nu nog 468A heeft.. dus als startaccu afgekeurd.. maar wat zegt dat over de opslagcapaciteit?

Die meting met Zo'n Neptunus vork geeft alleen maar een indicatie over de inwendige weerstand en is van belang voor starten. Het zegt weinig over de werkelijke capaciteit van de accu bij lage stromen.

De capaciteit van een accu meet je in Ampère-uur. Je doet dat door de geladen accu te ontladen met een stroom die 1/20e of 1/10e van de capaciteit is. Dus 100AH accu ontlaad je met 5 of 10 Ampère tot deze 10,8 volt is.
Wij gebruiken daar een precieze stroombron voor en een processor die de tijd en spanning meet en telt en afslaat op tijd..

   

Neptunus vork.

Al die fancy accu testers zijn een eigentijdse variatie op de Neptunus vork, maar dan gelikter.
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)