Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vastzittende flex koppeling
#1
Hoe los te maken..
Aan de keerkoppelingskant zit een flens, evenals aan de schroefaskant. Daartussen de flex koppeling. Deze was me afgelopen herfst afgebroken, het betreft een rubberen versie, speciaal voor Farymann motoren gemaakt. Niet meer te krijgen. Een vervanger gekocht bij een gerenommeerd bedrijf, speciaal voor Farymann motoren. Oude eruit, nieuwe erin - ging gesmeerd. Varen .. Werkte niet, was veel te stug - nare klappende bijgeluiden..
Afgelopen winter bleken de rubberen versies weer gemaakt te worden in Dtsl. De vervanger blijkt echter nu muurvast te zitten .. aan de askant. 
Alle bouten die de flenzen verbinden uiteraard los gemaakt. Keerkoppelingskant geen punt, askant muurvast. Ben overigens wel voorzichtig want weet niet of de lager van de as veel 'geweld' verdraagt ... Wie o wie kan me dienen van advies.
Maandag gaat de Wieke Mare weer te water. De flex weer vast maken aan de kk kant en dan maar even de motor in het verzet laten draaien en hopen dat de askant (die los gemaakt is) door de waterweerstand losschiet? Lees graag jullie reacties.
Antwoord
#2
Heb je een foto oid van het type?

Bij sommige flexibele koppelingen zijn er 3 boutgaten (onder de plastic dopjes) extra aan de schroefas kant. Die zijn bedoeld om met 3 andere bouten de asflens los te drukken van de as en flexibel koppeling nadat je de 6 bouten hebt verwijderd.

Zou er niet gokken om dat verder in het water te doen. Is een te groot risico en bij het hermonteren moet er 20 à 25 mm ruimte (niet meer maar ook niet minder) zijn tussen het buitenlager en de schroef. Alleen op de wal is dat goed te controleren.

[Afbeelding: b9de57560c2322b8954d848ecf0d44a8.jpg]
Antwoord
#3
Hierbij een aantal foto's. De flenzen van de flex koppeling zijn gebout aan flenzen as en kk (4 stuks elk). That's all.


Bijlagen Miniatuurweergaven
   
Antwoord
#4
[Afbeelding: 110-x-78-400x300.jpg]
Antwoord
#5
Voor mij niet bekend.
Antwoord
#6
Zoeken bij Eriks in Alkmaar
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#7
Een weekeinde inwerkende WD 40, een scherp geslepen dik plamuurmes en daarmee met een hamer een ferme tik op de scheiding van de flenzen liet de koppeling schrikken!
Een nieuwe rubberen flexkoppeling is aangebracht en het geheel loopt weer als een zonnetje  Wink Wink
Antwoord
#8
Gelukkig. Goed gedaan! Smile
Antwoord
#9
Fijn dat het gelukt is.
9m Huitema Aphrodite
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)