Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laminaat aanboord..
#1
Hallo,

Even peilen of het wat is. Laminaat leggen in de roef. Kan er op internet maar weinig over vinden. Maar er heeft mij iemand wel eens verteld dat dat niet kon ivm dat het altijd vochtig aanboord is. Hoe zit dat?

Groeten Marcel

Verstuurd vanaf mijn SM-A047F met Tapatalk
Antwoord
#2
Tsja, is net zoiets als laminaat in de keuken. Het gaat even goed, maar uiteindelijk zal er altijd vocht in het houtzaagsel komen en de boel uitzetten. Waarom gebruik je geen click-pvc of zeil? Pvc is tegenwoordig marginaal duurder en kan wel tegen vocht.
Antwoord
#3
Nouja..dat wordt het dan dus..nog even uitrekenen wat vloerdelen kosten in eiken.. dank!

Verstuurd vanaf mijn SM-A047F met Tapatalk
Antwoord
#4
Bij ons ging het een paar jaar goed met laminaat op de vloer. Daarna langzaam maar zeker vochtproblemen, dus verwijderd en vervangen door massief hout. Waar het vocht vandaan komt? Paar voorbeelden: natte regenkleding uitdoen in de kajuit omdat het na het aanleggen nog steeds flink regent,, er gaat wel eens een glas drinken om, de vloer wordt wel eens gereinigd met een vochtige doek, er komt wel eens een snitter van een regenbui binnengewaaid... etc. etc.

Wieke Mare
Grundel 8.5
Antwoord
#5
Ha Marcel bij ons lag er vloertegels in helemaal niet praktisch zeker als de kleinkinderen aan boord komen.
We hadden nog een stuk PVC vloer over en dat hebben we nu gelegd, Beetje strak leggen dan blijft het goed liggen en het loopt ook mooi mee met ons bolle vlak.
Mn vriend (stoffeerder / wandbespanner) adviseerde om het te plakken maar uit onderhuids overwegingen toch maar niet gedaan.


Bijlagen
.zip   5C4180BA-C586-40E8-96B5-EB782D4E1A4E.jpg.zip (Grootte: 1,71 MB / Aantal keer gedownload: 10)
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)