Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
reflectie android tablet
#1
Voor de navigatie gebruik ik wingps, die ik heb geinstalleerd op een laptop in de kajuit, maar ook op de telefoon (android). Ik zoek echter een permanent zichtbare oplossing in de kuip. Nu wilde ik een tablet in een houder plaatsen (die iets van het licht tegenhoud) in de kuip maar ik vraag me af of dat wel haalbaar is ivm te veel licht en reflectie. Wie heeft hier ervaring mee en heeft een oplossing voor het licht en de reflectie gevonden?
Antwoord
#2
Misschien zoiets, maar dan voor een smartphone?

Groet, Jack.
"Elke keer als je aan de kant van de meerderheid staat, is het tijd om stil te staan en na te denken." (Mark Twain)
http://www.staverse-jol-aimee.nl/
Antwoord
#3
Afleesbaarheid van schermen in fel licht is altijd een issue.  Resolutie en schermgrootte (hoeveel puntjes passen er op het scherm en hoe dicht staan ze op elkaar) en gebruikte schermtechnologie zijn zaken die van invloed zijn.  Vaak is duurder in deze beter maar dan is ook al gauw de prijs dat je batterij weer sneller leeg is.  Er is vast prachtige professionele apparatuur te koop die dat voor je oplost, ik heb er alleen geen ervaring mee.  Bij mij lagen de devices in de kajuit en had ik een hand GPS die ik eventueel in de bakskist legde om te kunnen aflezen.  Maar er zijn betere oplossingen denkbaar Smile
Antwoord
#4
Ik kom wel anti reflex folies tegen die dit probleem zouden moeten helpen verbeteren . Het wordt ook wel Anti Glare genoemd en het bestaat uit een matte folie die je op je scherm aanbrengt.  Er zijn diverse aanbieders, maar hoe zich dat in de volle zon houdt durf ik niet te zeggen.
Antwoord
#5
ik denk dat ik zo'n soort kap ga maken, dank
Antwoord
#6
Hier staan ook nog wat tips: http://www.apparata.nl/nieuws/7-manieren...ruiken-586
Niet allemaal even bruikbaar Wink

En in het volgende artikel vind je informatie over resolutie en gebruikte schermtechnologieën hetgeen bij de aanschaf van een mobile device (telefoon, tablet, laptop) van belang kan zijn: http://www.tabletsmagazine.nl/2014/05/he...oet-weten/
Antwoord
#7
(15-06-2015, 11:41)Fred schreef: Ik kom wel anti reflex folies tegen die dit probleem zouden moeten helpen verbeteren . Het wordt ook wel Anti Glare genoemd en het bestaat uit een matte folie die je op je scherm aanbrengt.  Er zijn diverse aanbieders, maar hoe zich dat in de volle zon houdt durf ik niet te zeggen.

Vroeger had je boeklon om boeken te kaften, dat is ook iets mat.

https://www.blokker.nl/boeklon

Bij de Action heb je diverse raamfolies, ook half mat etc.

Het enige dat écht helpt is een scherm nemen met 1000cd/m2, tablets en laptops halen de 300 niet eens.
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#8
Om het verschil met 1000 nits aan te tonen, 2 fotos. De 2e door een raam. De laptop op de achtergrond is iets van 300 nits, de tablet links iets van 250 nits. De laptop op de voorgrond is 1000 nits. De doorsnede tablets zijn 250-400cd/m2 (=nits). Oké oké, het is geen platbodem, maar toch.

   

De volgende hieronder is door een ruit heen.

   


Kortom je kan overdag nooit genoeg licht hebben.
Ook niet geheel onbelangrijk is hoe ver je een scherm kan dimmen 'snachts.
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#9
Wij gebruiken een Samsung tablet met een amoled scherm.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)