Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hevelslang
#1
Ik tank altijd bij de gewone (goedkope!) pomp voor mijn dieseltje. Daarna gaat de diesel met een hevelslang vanuit de jerrycan de tank in. Die hevelslang heb ik nu ruim 10 jaar en hij wordt steeds stugger, en is nauwelijks meer bruikbaar. 

Vanmiddag heb ik bij Wildkamp 1,5 meter slang gekocht, warm gemaakt en aan het metalen deel (met kogeltje) gezet.

Voor 1,5 euro is hij weer als nieuw!

Groet, Jack.
"Elke keer als je aan de kant van de meerderheid staat, is het tijd om stil te staan en na te denken." (Mark Twain)
http://www.staverse-jol-aimee.nl/
Antwoord
#2
Ik gebruik een trechter met een zeefje....
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#3
[Afbeelding: hevel_klein.jpg]  

Pompy vond ik nooit zo heel handig en lag werkeloos in een bakskist.  Bovenstaande deed het meer controleerbaar en knoeide minder op wat minder rustig water.
Antwoord
#4
Tanken doe ik gewoon met een trechter en zeef, de pomp zoals die van Fred gebruik ik voor aan het eind van het seizoen om het onderste uit de tank te halen met bezinksel.


Huitema Zeeschouw 9m
Aphrodite Aalsmeer
9m Huitema Aphrodite
Antwoord
#5
(28-02-2017, 0:53)Fred schreef: [Afbeelding: hevel_klein.jpg]  

Deze heb ik op internet en een ander forum ook al langs zien komen. Ziet er wat goedkoop uit, en is het geloof ik ook, maar schijnt goed te werken.
Ik heb de tank ook wel eens gevuld met een schenktuit op de jerrycan maar dat gaat vooral niet makkelijker en beter. Je moet in eerste instantie toch die 20 kg omhooghouden, en de jerrycan krijgt dan steeds ademnood.
Met de hevelslang hevelslang gaat het lekker relaxt. Tijdens het vullen leg ik mijn oor te luisteren bij de vulopening, en kan dan aan het geluid horen wanneer de tank vol is. Niks geen geknoei!

Maar het was mijn bedoeling om te laten zien dat je voor weinig geld je onbruikbare hevelslang weer bruikbaar kunt maken.
Ik keek zelf namelijk al uit naar een nieuwe!

Groet, Jack.
"Elke keer als je aan de kant van de meerderheid staat, is het tijd om stil te staan en na te denken." (Mark Twain)
http://www.staverse-jol-aimee.nl/
Antwoord
#6
Jack, dit ding kost geen drol Smile  Op getijdewater was ik meer fan van mijn methode om diesel over te pompen.  Pompy liet ooit eens een liter diesel in de Waddenzee lopen, dat was voor mij een moment om pompy links en werkeloos te laten liggen. De hoogeveensche vaart heeft minder golfslag dan de Waddenzee, dus is Pompy voor jou een prima oplossing.  Beide oplossingen zijn idd low budget als je jouw vervangingsslang gebruikt.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)