Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SW factor
#1
Komend van een op een scherenkruizer gepasseerd scherp jacht van 9 mtr x 2 mtr (Caprice), heb ik de overstap gemaakt naar een platbodem(pje) en wel een polyester Boeier 630.
Omdat het wedstrijdzeilen mij na aan het hart licht wil ik de WoensdagAvondWedstrijden ook dit jaar met mn Boeier meezeilen. Het zal best een uitdaging worden om niet als laatste over de finishlijn heen te varen tegen alle andere "moderne" jachten. Aangezien er ook een klassement wordt bijgehouden op basis van SW-factor ben ik op zoek naar het SW getal van mijn "nieuwe" schuit. Het is dus een Boeier 630, volgens mij de opvolger van de Gildeboeier, die, als ik het goed begrepen heb, van dezelfde mal is gemaakt. Wie o wie kan mijn aan het ene getalletje helpen. Zelf schat ik in dat het rond de 140-150 zal liggen of hoger.
Als er trouwens ook mensen zijn die mij kunnen vertellen waar ik met mijn moderne polyester Boeier ook mee kan doen met andere platbodemwedstrijden in de buurt van de WesteinderPlassen / Braasem / KagerPlassen dan hoor ik dat ook graag.
Al vast bedankt! 
Met vriendelijke groet.
Jacco
Antwoord
#2
Ik heb ooit eens ergens een spreadsheet kunnen downloaden waarin je dat kon uitrekenen.  De naam van sheetje was SailSpeed. Ik kan je deze toesturen indien je dat wenst.  Wat ik me herinner is dat ik er nog wel wat fouten uit moest halen om het een en ander werkend te krijgen, dus een beetje handig met excel moet je wel zijn. En in hoeverre deze rating van toepassing is op boeiers en andere ronde - en platbodemschepen weet ik ook niet .
Antwoord
#3
Deze?

https://www.hisse-et-oh.com/system/asset...d-2015.xls

Geen idee hoe het werkt....
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#4
Anders maakt de wedstrijdleiding er vast wel een sw bij en deze wordt bij de WAW toch steeds bij gesteld
9m Huitema Aphrodite
Antwoord
#5
(18-03-2017, 14:12)Eddy Keijzers schreef: Anders maakt de wedstrijdleiding er vast wel een sw bij en deze wordt bij de WAW toch steeds bij gesteld

Angry
Actieve & handige vrijwilligers gezocht: https://www.palingaak.nl/
Antwoord
#6
(18-03-2017, 14:26)WADnWIND schreef:
(18-03-2017, 14:12)Eddy Keijzers schreef: Anders maakt de wedstrijdleiding er vast wel een sw bij en deze wordt bij de WAW toch steeds bij gesteld

Angry


Dat zijn de regels hier.
Je SW wordt steeds aangepast naar je prestatie.
Als je nieuwe zeilen koopt heb je voordeel maar de jaren er op weer nadeel van je goede prestaties met je 'toen' nieuwe zeil.
http://wvaalsmeer.nl/main.php?id=37


Huitema Zeeschouw 9m
Aphrodite Aalsmeer
9m Huitema Aphrodite
Antwoord
#7
De spreadsheet is inderdaad degene die ik bedoel.  Het is een redelijk ingewikkeld verhaal maar je kunt je eigen schip toevoegen in de bestreffende ORC of IMS tab en de gegevens invullen.  Bij het HELP tabje staat uitgelegd waar de termen voor staan.  Vervolgens refereer je in de eerste tab naar de gegevens (welke rij) van je eigen schip en dan heb je de gegevens.

Dit lijkt overigens allemaal wat achterhaald te zijn op deze methode, de sheet is al heel oud.

www.watersportverbond.nl/rating

http://zeilen.watersporters.nl/wedstrijd...emjachten/

http://www.rondenplatbodem.nl/hoewerktrating.htm

Ik heb hier persoonlijk geen ervaring mee maar deze sites laten wel meer info zien over ratings en dergelijke.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)