Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jachthavens in Harderwijk
#1
Harderwijk is in transformatie; we zijn bezig om het http://www.waterfrontharderwijk.nl te realiseren en daardoor kan het zijn dat de bekende plekken voor aanleggen en invaren wat gewijzigd zijn. 

Op dit moment zijn er 3 plekken om te overnachten in Harderwijk (dichtbij de stad):

1. Strandeiland; een nieuw schiereiland pal naast het dolfinarium; er is een vaargaal op 1m60 diep die betond is. Er zijn geen publieke voorzieningen op het eiland maar het heeft een mooi strand met een 'beachclub' die nagenoeg elke dag open is en waar je vast misschien wel even van toilet gebruik mag maken indien nodig. Zie http://www.walhallaharderwijk.nl 

2. Vissershaven; de oude vissershaven is sinds 1 april ook weer toegankelijk. Wel is er nu een brug in aanbouw waardoor de invaart beperkt is tot zo'n ~5m breedte en het is een beweegbare brug die nu nog permanent open staat. In een later stadium dit/volgend jaar zal er een doorvaart komen vanaf de visserhaven naar het strandeiland (ook met beweegbare bruggen) daar het water weer 'ouderwets' voor de stadspoort gaat stromen en het dolfinarium met andere leisure dan op een 'schiereiland' ligt. De vissershaven heeft aanlegplaatsen met stroom behalve aan de noordzijde (stalen damwanden); daar zitten wel aanlegplaatsen (met bolders vastgelast op de stalen damwand) maar nog geen stroom. Het havenkantoor vindt u onder het stadhuis bijna recht tegenover de loopbrug naar de molen; het toiletgebouw ziet u pal voor de loopbrug aan uw rechterhand (overdag gewoon open).

3. Jachthaven de knar; deze wordt beheerd door watersportvereniging http://www.wvFlevo.nl en is geheel nieuw sinds vorig jaar. De ruimte plekken hebben stroom, gratis water & gratis douches, gratis WiFi en het mooiste terras met strand van Harderwijk uitkijkend over zowel het wolderwijd, aquaduct & de inzicht op de haven en het nieuwe waterfront. Op het clubhuis (http://www.kopvandeknar.nl) vindt u ook een officieel weerstation http://www.wolderwijdweer.nl mocht u wind/temp etc. even willen nagaan voor u arriveert! Havenmeester: Erry Sardyn: 0341 423271 / havenmeester@wvFlevo.nl
Op de jachthaven is ook wasmachine & droger beschikbaar incl. speeltuin op het strand voor de kinderen. Tevens zijn er leenfietsen beschikbaar om de afstand te overbruggen nu de loopbrug nog open staat richting de binnenstad; het is slechts 5minuten verwijderd van de binnenstad/supermarkt per fiets.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)