Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
info liggelden
#1
Hallo allemaal,

Wie kan mij, als aspirant schipper, globaal inlichten over de liggelden in Nederland (ik ben nu in het buitenland woonachtig). Te weten bijvoorbeeld Friesland, Zeeland en eventueel de randmeren. Dit is zuiver informatief. Ik ga hierbij uit van een platbodem < 10 meter. Tevens de prijzen ( globaal, nogmaals om inzicht te krijgen) van het uit het water halen (helling) en een behandeling van het onderwaterschip uitgaande van staal. Ik lees ook wel 'ijzer' wordt hier een onderscheid tussen gemaakt? Ik heb géén idee van prijzen en zou graag gewoon wat meer inzicht willen krijgen in de kosten van onderhoud van een platbodem. Ik begrijp dat er een verschil zit in de meest perfecte behandeling voor een schip uit de hogere prijsklasse en een meer modaal schip waar ik aan te denken zit. Ik ben gewoonweg  aan het inventariseren! Bedankt voor eventuele reacties.

Edwin de Graaf
Antwoord
#2
Ik denk dat dit sterk afhangt van waar je ligt en hoe populair de ligplaats is.  Als je vlak bij mooi vaarwater zit zal er een andere prijs worden gevraagd dan wanneer je eerst een paar uur moet varen om dat te bereiken.

https://www.jachthavenlauwersmeer.nl/tarieven/
https://www.hunzegat.nl/tarieven
https://jachthaveneendracht.nl/tarieven/
https://stormvogel.eu/prijslijst/

enz. enz.  Dit zijn allemaal redelijk populaire vaargebieden.  Platbodems zou ik zelf in Friesland bij het Lauwersmeer neerleggen.  Dan heb je keuze in vaargebieden die leuk zijn voor platbodems.

Maar ook Workum, Makkum en Stavoren zijn leuk.
Antwoord
#3
Wij liggen in het Lauwersgat, de niet toeristische haven van het Booze Wijf, ze hebben ook een "museumhaven" die heeft wat meer voorzieningen. Voor mijn schouw van 7,5 m ben ik nog geen vierhonderd euro per jaar kwijt. Wellicht kun je in het particuliere gedeelte van het Lauwersgat een plek huren, dan moet je het nummer van de havenmeester zien te vinden.

De tweede grondwet naast goed zeemanschap is:
"Memme's wetterwille is silerswet!"


Zeeschouw Jedysa
Antwoord
#4
Merci Fred, practische info, ik ga ze allemaal eens rustig bekijken!

Edwin
Antwoord
#5
Mooie plek ook Pylk! Dank voor de info.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)